Viime vuoden lopussa elämäni koki merkittävän käänteen, kun minulta tiedusteltiin halukkuutta siirtyä Luteiden Torjunta Helteen uudeksi toimitusjohtajaksi.
Olin viimeiset vuodet työskennellyt rekrytointialalla, joten kyse tulisi olemaan täydellisestä alan vaihdoksesta. En tiennyt luteista tai niiden torjunnasta juuri mitään, joten ennen lopullista päätöstä työpaikan vaihdosta syvennyin aiheeseen perinpohjaisesti.

Yllätyin suuresti kun luin Helsingin Ympäristökeskuksen lukuja, joiden mukaan luteita on PK-seudulla 31 kertaa enemmän kuin 10 vuotta sitten. Luteet olivat siis vahvassa nousukaudessa. Minua kiinnostikin tuolloin saada tietää mikä ongelman taustalla oli, aivan kuten uskoisin teitä blogin lukijoitakin kiinnostavan.

Useasti ensimmäisenä ajatuksena ihmisillä mieleen tulee, että  ludeongelman kasvu johtuu juuri lisääntyneestä matkustamisesta. Mutta tämä syy onkin ollut vain osatekijä. Suurempi tekijä ongelman kasvussa liittyy perinteisiin luteiHelle-79den torjuntamenetelmiin, eli luteiden myrkyttämiseen.

Viimeisen 10 vuoden aikana luteet ovat kasvattaneet vastustuskykyä myrkyille, jonka vuoksi myös torjunta-ajat ovat kasvaneet samassa määrin. Vielä 2000-luvun alussa luteita tarvitsi myrkyttää keskimäärin noin 1-2 kertaa, kun taas 2016 vastaava luku oli 3-6 myrkytyskertaa.

Myrkyttäessä luteet usein levittäytyvät rakenteita pitkin muihin asuntoihin. Pahimmillaan tästä on syntynyt kissa-hiiri -leikki, jossa myrkyttäjät ovat torjuneet ludeongelmaa samassa taloyhtiössä vuosikausia.

Kun loppuvuodesta uran vaihtoa pohtiessani tajusin kuinka suuresta ongelmasta on kyse ja kuinka Luteiden Torjunta Helle ratkoo ongelmaa vastuullisella ja toimivalla tavalla, päätös astua toimitusjohtajan saappaisiin oli lopulta helppo.

Näin jälkikäteen onkin hyvä todeta, että päätös oli myös oikea, sillä työ Helteellä on erittäin palkitsevaa!

Mitä me siis Helteellä teemme?

Käytämme Helteellä luteiden torjuntaan myrkkyjen sijaan vastuullista ja puhdasta lämpötorjuntaa, jossa nostamme ongelmatilan lämpötilan 52 asteeseen näin tappaen luteet kaikissa elämänasteissa.

Tavoitteenamme on selättää Suomen kasvava ludeongelma. Samalla haluamme tehdä Suomesta kivuttomamman paikan asua, jossa luteiden aiheuttamat vahingot eivät kaada koko arkea useaksi kuukaudeksi.

Vastuullisten arvojen, mission ja toiminnan ansiosta olemme nousseet lyhyessä ajassa alan auktoriteetiksi, jota käyttää yli 40 isännöintitoimistoa yli yhdeksässä maakunnassa. Tulevaisuudessa jatkamme tätä positiivista kehitystä ja teemme entistäkin lujemmin töitä kivuttomamman suomalaisen arjen puolesta!

On etuoikeus saada olla tälläisessä työssä mukana!

Terveisin
Harry

ps. Blogimme tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta luteista ja ludeongelman ratkaisusta. Mikäli olet tehnyt kanssa yhteistyötä tai sinulla on muuta kerrottavaa luteista ja niiden torjumisesta, ota meihin yhteyttä. Annamme mielellämme mahdollisuuden asiakkaille ja yhteistyökumppaneille saada äänensä kuuluviin blogimme kautta.