Luteiden Torjunta Helteen tavoitteena on selättää kasvava ludeongelma Suomessa. Uskon, että tietoisuuden ja informaation jakaminen luteista on tärkeä toimi tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Tietoisuuden ja informaation jakaminen luteista ja lämpötorjunnasta onkin tämän meidän blogin yksi tärkeimmistä tehtävistä. Noin puolitoista viikkoa sitten maailmalla uutisoitiin näyttävästi eräältä British Airwaysin lennoilta löydetyistä luteista, joiden uhreiksi eräs perhe oli joutunut – Forbesin artikkelin aiheesta voit lukea tästä.

Lutikka eli seinälude (Cimex lectularius) on taitava matkustaja. Valitettavasti aina välillä lude päätyy itse tai munii munansa ihmisen matkatavaroihin, jonka mukana sitten lude kulkeutuu mantereelta toiselle.

Kun itse matkustan niin tarkistan aina majoitustilat luteiden varalta ennen kuin tuon matkalaukut huoneeseen. Tätä suosittelen kaikkia tekemään, oman mielenrauhan vuoksi. Lude on siinä mielessä reilu hyönteinen, että se jättää itsestään selvät jäljet.

Vaikka luteita ei tarkastuksessa löytyisikään niin matkatavarat kannattaa varmuuden vuoksi säilöä kaukana sängyn läheisyydestä. Usein hotelleista löytyy erillisiä metallisia säilytystelineitä, näitä kannattaa hyödyntää, sillä lude ei ole maailman paras kiipeilijä ja liukas metalli on usein heille mahdoton este ylitettäväksi.

Mikäli huomaatte luteet vasta jälkikäteen niin kotiinpaluuta varten on viisasta muovittaa matkalaukut. Lude ei pääse muovin läpi, jolloin niiden leviäminen laajemmalle ehkäistään.

Uutisartikkeli herättää kysymyksen, kuinka yleistä on, että lentokoneessa tulee vastaan luteita? Sanoisin tämän olevan todella harvinaista. Yritin etsiä vastaavia tapauksia Googlesta ja löysin 2 eri kertomusta, missä luteet olisivat purreet matkustajia lennolla. Helteen historian aikana ei ole myöskään tullut yhtään yhteydenottoa asiakkailta, jotka olisivat lentokoneessa luteisiin törmänneet. Mikäli Hollywood elokuvia on uskominen, taitavat käärmeet lentokoneessa olla vakavampi uhka.

Oletko sinä törmännyt luteisiin, jossain hyvin epätavanomaisessa paikassa? Ota yhteyttä meihin niin kerromme mielellämme tarinasi eteenpäin

Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin

Harry Forsman

Toimitusjohtaja