Helsingin Sanomat uutisoi 19.9 Espoon Matinkylässä tapahtuneesta vahingosta, jossa luteiden saastuttamat tavarat olivat päätyneet epäonnisten dyykkareiden matkaan.

Artikkelin voi kokonaisuudessaan lukea täältä – https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005373945.html

 

Tapahtumakulku oli seuraavanlainen

  • Taloyhtiössä havaittiin kesällä muutamassa asunnossa luteita.
  • Isännöitsijä tilasi taloyhtiöön myrkytykset.
  • Myrkytystoimenpiteiden takia asukkaat joutuivat heittämään runsaasti irtaimistoa pois.
  • Irtaimistoa varten hankittiin taloyhtiön pihalle erillinen avolava, johon luteiden saastuttamat irtaimistot siirrettiin.
  • Avolavaa ei suljettu, eikä sitä merkitty luteiden varalta.
  • Avolavalta dyykkarit hakivat omiin asuntoihinsa irtaimistoa.
  • Luteet levisivät entistä laajemmalle.

 

Valitettavasti kyseinen tapaus ei ole mitenkään ainutlaatuinen, vaan vastaavanlaisia tapauksia tapahtuu aina ajoittain. Myös valitettavaa on lukea, että artikkelissa haastateltu asukas on joutunut luteiden torjunnan vuoksi asumaan evakossa.

 

Miten tältä koko tapahtumalta oltaisiin voitu helposti välttyä? Yksi keino olisi toki ollut sulkea avolava ja merkitä se huolellisesti, jottei ulkopuoliset olisivat päässeet irtaimistoon käsiksi.

 

Tai sitten muiden torjuntakeinojen sijaan, isännöitsijä olisi voinut tilata Helteen lämpötorjunnan luteiden valtaamiin asuntoihin.

 

Lämpötorjunnan avulla saamme käsiteltyä asukkaiden kaikki irtaimistot niin, ettei mitään tarvitse heittää pois. Tästä syntyy merkittäviä kustannussäästöjä asukkaille.

 

Torjuntamme kestävät keskimäärin vain 6 tuntia, joten asiakkaamme pääsevät illaksi puhtaaseen kotiin, eikä evakkomajoitusta tarvitse miettiä.

 

Jos olet siis isännöitsijä ja taloyhtiössäsi esiintyy luteita. Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää lämpötorjunnastamme.

 

Jos olet asukas ja isännöitsijäsi on tilaamassa luteiden myrkytyskäsittelyn, ota meihin yhteyttä niin keskustelemme mielellämme isännöitsijän kanssa lämpötorjuntamme hyödyistä.

 

Mukavaa syksyä!

Ystävällisin terveisin

Harry Forsman

Toimitusjohtaja